Top

Claessens Industrie Services Kapellen

Contacteer ons
handmadeinbelgium
3D Scannen

3d Scannen

Wij beschikken over een 3D laserscanner van Leica Geosystems welke een gedetailleerde 3D voorstelling van de werkelijkheid maakt.
Elke ruimte kan snel en efficiënt in 3D ingemeten worden.

Met een 3D laserscanner kan een ruimte snel ingemeten worden met miljoenen punten. Doordat de laser scanner 360° rond draait wordt alles ingemeten wat in het zichtbereik is van de scanner. De 3D scanner kan uiteraard ook op meerdere plaatsen opgesteld worden om een completer beeld te krijgen van de hele ruimte of het gebouw.

De afzonderlijke 3D laserscans worden vervolgens op de tablet of op de computer aan elkaar geregistreerd zodat er één groot 3D model verkregen wordt.

Scan-to-BIM

Als het gebouw vooraf digitaal als BIM model is uitgetekend. Dan kan u met een 3D puntenwolk van het bestaande project kijken waar er afwijkingen zijn. Eventuele fouten in het bouwproces worden zo sneller vastgesteld.

Als er een bestaande situatie is die gedigitaliseerd moet worden, dan is 3D laserscanning de juiste oplossing. Door de constructie in te scannen en vervolgens te modelleren naar een 3D model, kan er een BIM model gemaakt worden van de bestaande situatie.

Dit noemt met “Scan to BIM”. Een BIM model van de bestaande situatie is zeer handig voor ingenieurs en architecten om verder ontwikkelingen te ontwerpen. Zo kan er steeds met de werkelijke afmetingen gewerkt worden en niet van een (fout) verouderd grondplan. Foutreductie is de snelste weg naar kostenbesparing op een project. Een laserscanner zal zich zelf snel terugverdienen en is daardoor altijd een topinvestering voor een professioneel en modern bedrijf.

Bel ons op: 03/665.33.20 0f 0477/92.38.15.